475_475_foto-teplice.png

Ústí otočilo duel v nastavení a snížilo náskok Velvar na šest bodů

Sedm kol před koncem se Ústí představilo na teplickém trávníku, proti tamní rezervě. Předposlední Teplice ukázaly, že na domácím hřišti sbírají většinu svých bodů a dvakrát v utkání vedly. Viagem ale dokázal vždy vyrovnat a v nastaveném čase rozhodl o připsání tří bodů Adam Čičovský.

Domácí Teplice na nic nečekaly a už v šesté minutě se dostaly do vedení, když zmatku ve vápně využil Foungala a zpoza vápna vyslal nepříjemný volej, na který Němec nedosáhl. Srovnat mohlo Ústí po čtyřech minutách, Černého střelu vyrazil Němeček nad branku.

Vyrovnání se stalo realitou v 17. minutě Richter se dostal k balonu uprostřed vápna a do odkryté sítě se nemýlil. Ve 20. minutě započal teplický tlak, který vygradoval v minutě 24., když se po centru Radosty prosadil Vachoušek. Do konce poločasu se ani jeden z týmů nedostal do vyloženější šance.

V 53. minutě se ujal standartní situace Richter, jeho centr vyboxoval brankář Němeček. Novou krev do žil ústeckých vlil střídající Dao, ten se ukázal ve skvělém světle a v 75. minutě srovnal na 2:2.

Už v 90. minutě zahrozilo Ústí, které si šlo pro vítězství. Dao se prokličkoval přes dva hráče, ale nakonec zvolil přihrávku, kterou obrana Teplic zachytila. O pár sekund později mělo Ústí další velkou šanci, po několika přihrávkách zakončoval ve vápně Černý, ale Němeček v tomto měření sil uspěl. V nastaveném čase se Viagem dočkal. Čičovský vystřelil a rozhodnul o výhře Ústí.