488_488_foto-41.jpg

Červenka sestřelil Živanice hattrickem

V předposledním kole soutěže se domácí Ústí střetlo s jedenáctými Živanicemi. Ústí vrátilo soupeři prohru ze začátku listopadu a díky hattricku Marka Červenky si připsalo tři body do tabulky.

Po celodenním deštivém dni ustala mračna a ve vlhkém, ale bez deštivém, počasí mohly oba týmy nastoupit na navlhlý trávník.

Úvodní minuty patřili jasně domácím, hlavně pomocí centrů se Ústí dostávalo do soupeřovo vápna. Poprvé se domácí radovali ve 27. minutě. Dao se prokličkoval mezi hráči soupeře, vyslal průnikovou přihrávku na Boušu a ten do prázdné branky předložil míč Červenkovi, který tak započal svoji spanilou jízdu.

O 11 minut později, ve 38. minutě, navýšilo Ústí své vedení o další branku. Role si tentokrát prohodili Dao s Boušou. Bouša přihrál na útočníka z Pobřeží Slonoviny, ten skluzem prodloužil přihrávku na zadní tyč, kde už byl připravený Červenka, který zametl míč do odkryté sítě.

Živanice si toho v prvním poločase moc nevytvořily a herní otěže zcela drželo domácí Ústí.

V 57. minutě se prokličkoval malý šikula Dao do vápna, kde byl sražen k zemi a rozhodčí jasně odpískal penaltu. K té se postavil střelec dvou předchozích branek a ve stylu Antonína Panenky zkompletoval Červenka hattrick.

Ústecká chuť po střílení branek neustála. Mareš se prodral až do útočné šestnáctky a zpětnou přihrávkou našel na středu volného Červenku. Ten svůj střelecký prach ale už vypotřeboval a branku přestřelil.

Pokutu do týmové kasy bude muset zaplatit Jakub Mareš, který po několika kopancích do holeně a nepatřičných poznámkách obránce Živanic neudržel nervy na uzdě a soupeře udeřil do hlavy, což rozhodčí ohodnotil červeným kartónem.