493_493_img-6877.jpg

Ústí v přípravě padlo s druholigovým Varnsdorfem 2:5

Ústecká letní příprava již započala. V rámci přípravy se Ústí utkalo s Varnsdorfem. Varnsdorf v loňské sezóně těsně unikl hrobníkovi z lopaty, když se udržel v druhé nejvyšší lize o jeden bod. Viagem však domácí přehráli relativně snadno a vyhráli na domácí půdě 5:2.

Ústí pod vedením nového trenéra Habance i s novou posilou v obraně nastoupilo v pátečním dopoledním čase k prvnímu přátelskému utkání s Varnsdorfem. Úvodní dvacetiminutovka byla plná nepřesných přihrávek, na týmech byla vidět delší posezónní pauza. Jako první dokázali udeřit domácí. Hasan Usman dostal přihrávku za obranu, obešel brankáře Němce a skóroval do prázdné branky.

Skóre 1:0 vydrželo ani ne 3 minuty a Varnsdorf se mohl radovat z druhé branky. Tentokrát branku vstřelil Milan Lexa, jemuž přihrál Kouřil. Pro Lexu se jednalo o první branku v dresu Varnsdorfu po přestupu z Liberce. Po zbytek poločasu se oba týmy nedokázaly prosadit, a proto se do kabin šlo za stavu 2:0 pro domácí.
Ve 49. minutě se domácí dostali do další velké příležitosti. Salomon vyzkoušel Němce, který míč vyrazil k Dufkovi, ten ale trefil pouze ležícího brankáře. Promarněná šance ale domácí moc nezastavila a o pár sekund později se prosadil David Nykrín. Ústí se na polovinu soupeře nedostávalo příliš často. V 69. minutě se ale ocitl na útočné polovině Matyáš Buneš, který se s ničím nepáral, vypálil přesně k tyči a vstřelil první ústeckou branku.
O 4 minuty později vrátil domácím tříbrankový náskok Martin Kouřil. S jednoznačným vedením se domácí neuspokojili a v 85. minutě se prosadili již popáté. V prostoru ve vápně se zorientoval Damani Camara a vstřelil již pátou branku do sítě Němce. Ústecký tým alespoň dokázal korigovat nepříznivý stav, v 88. minutě se prosadil Adam Čičovský. Na víc se ale tým nezmohl a z prvního přípravného utkání odchází poražen v poměru 2:5.
Další přátelské utkání čeká hráče již ve středu 10. 7. na hřišti Vlašimi, odveta s Varnsdorfem je naplánovaná na 13. 7. na ústeckém trávníku.