405_405_s1a2525.jpg

Alois Hyčka: Věřím, že v dalším zápase to zlomíme

Ústečtí fotbalisté na úvod nové sezóny FORTUNA:ČFL remizovali s B týmem Jablonce nad Nisou 0:0. Po utkání hodnotil první ligové vystoupení Alois Hyčka.

Jak hodnotíš utkání proti Jablonci?

V prvních zápasech po přípravě to obvykle není tolik o fotbalovosti, ale spíš o bojovnosti, což se potvrdilo. Soupeř byl kvalitní, agresivní a fotbalovost šla trochu stranou. V poločasové přestávce jsme si řekli, co máme zlepšit a to se nám povedlo. Nebylo to dle našich představ, ale oproti prvnímu poločasu jsme dokázali některé věci zlepšit. Utkání bylo hodně bojovné. Oba týmy měly šance a myslím si, že remíza je spravedlivá. Branka by zápasu určitě pomohla, ale bohužel se nám ji nepodařilo vstřelit.

Proč jste nedokázali skórovat?

V první půli jsme měli jednu šanci, ze které jsme mohli skórovat, ale nepovedlo se nám ji proměnit, chybělo nám trochu štěstí. Ve druhém poločasu nám chybělo více přesnosti ve finální fázi a klid v zakončení. Pár šancí tam bylo, ale nedokázali jsme je proměnit. Soupeř dobře bránil a dostával nás pod tlak. Do dalších zápasů musíme zvýšit svoji produktivitu, tak jak tomu bylo v posledních zápasech přípravy. Věřím, že v dalším zápase to zlomíme.

Co musíte zlepšit do dalšího zápasu?

Musíme si říct, co v utkání proti Jablonci nebylo dobře. Měli jsme v některých situacích svázané nohy. Vázla nám kombinace a chyběl nám větší klid v přechodových fázích. Na tomhle musíme zapracovat. Byl to první zápas, ten je po přípravě vždy nervóznější. Myslím si, že do dalších zápasů se to bude zlepšovat.